Повечето жени не са подготвени за първата бременност, дори да е

...
Повечето жени не са подготвени за първата бременност, дори да е
Коментари Харесай

4 грешки, които може да си спестите с втората бременност

Повечето дами не са готови за първата бременност, дори да е планувана. Докато втората е подпряна с опита на първата и се чувстват доста по-спокойни и по-уверени.
Това обаче не постоянно обаче икономисва грешките.
Кои са най-чести, обяснява 

1. Въобразявате си, че всичко ще е като първия път

Всяка бременност е друга, раждането - също. Бебето в корема ви е друго. Сигурно е едно - към този момент сте по-зряла, по-уверена в качествата си на майка. Това поставя отпечатък на всичко, което се случва в живота и се отразява и на бременността.
И, в случай че желаете да повторите сюжета от първия път, ще се изненадате, че ще е друг. Възможно е раждането да отнеме повече време от първото – кой може да планува? Или пък е прекомерно вероятно този път да не се стигне до секцио...
Така че се пробвайте да приемете нещата такива, каквито са, като едно ново начинание и нов живот, който следва да посрещнете.

2. Не се вслушвате в сигналите на тялото си

С първото бебе доста бъдещи майки се оставят на течението и по-късно съжаляват за едно или за друго. Например – отхвърлят се от кърменето прекомерно бързо, още при първите компликации. Или пък възпламеняват цигара, незабавно, когато се яви опция...

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР